האופן שבו אנו בטומטיס מביטים על ADHD

  1. תרופות מהוות טיפול סימפטומטי, וכוללות תופעות לואי רבות (אובדן תיאבון ושמחת חיים, טיקים)
  2. בהרבה מקרים קשיי קשב וקשיי ריכוז הם סימפטומים של קשיים אחרים (למשל חרדות, קשיים חברתיים, רגישות יתר). זו עשויה להיות הסיבה לכך שתרופות אינן יעילות לפעמים.
  3. יכולת קשב קשורה לאיכות ההקשבה בטווח התדרים של דיבור (1000-4000 הרץ). קשיים בשמיעת חלק מהתדרים האלה יביאו לקשיי קשב. בנוסף, שוני באופן ההקשבה לתדרים האלה בין שתי האוזניים יביא לבלבול ועיכוב בהבנת הנאמר. אימון בשיטת טומטיס מביא לשיפור איכות ההקשבה ולאיזון באופן ההקשבה בין התדרים השונים ובין האוזניים
  4. לפעמים הקושי בקשב נובע מרגישות יתר לתדרים אחרים, כמו למשל תדרים נמוכים. רגישות כזאת תביא לכך שרעשים בתדרים כאלה (רעשי מזגן, כלי רכב) ישמעו חזקים באופן מוגזם, ויקשו על ההקשבה לתדרי הדיבור. (מזגן שקט יישמע כמו חדר מכונות)
  5. הקושי בריכוז יכול לנבוע מקושי "להחזיק מחשבה", או מ"מוסחות דעת" ונטייה לקפוץ למחשבות אחרות (אסוסיאציות). קשיים שונים אלה באים לידי ביטוי באופן שונה בבדיקת ההקשבה של טומטיס, ויקבלו דגשים שונים בתוכניות ההקשבה. 
  6. לפעמים קשיי הריכוז נובעים מחרדות, ובפרט מחרדות חברתיות. ילד רגיש שמוצף חברתית לא מסוגל להתרכז. ניתן לזהות מקרים כאלה בבדיקת הקשבה של טומטיס משום שקשיי הקשבה שתואמים קשיים חברתיים שונים מאלה שתואמים קשיי ריכוז. במקרים כאלה תוכנית ההקשבה של טומטיס תתמוך בבטחון העצמי של הילד ותעזור לו עם החרדות החברתיות. 
הנחות יסוד בשיטת טומטיס הנחות יסוד בשיטת טומטיס
מלא פרטים כאן בכדי שנוכל ליצור איתך קשר