לא פעם עולה ונשאלת השאלה "pdd מה זה?", והתשובה הקצרה לשאלה הזו היא שמדובר בהפרעה התפתחותית נרחבת שהינה אחת מתסמונות הספקטרום האוטיסטי. אוטיזם מהווה רצף של הפרעות המתאפיינות בקשיים חברתיים, תקשורתיים, שפתיים והתנהגותיים יחד עם קשיים בקיום אינטראקציה וטווח מוגבל של תחומי עניין ותחומי פעילות.
יש לציין כי המושג "ספקטרום אוטיסטי" כולל נקודות קיצון כשבתוכו נמצאות אפשרויות אינסופיות לביטוי האוטיזם, והן מסווגות על פי ספר האבחנות הפסיכיאטרי בהתאם לתסמינים השונים.
אוטיזם קלאסי מוגדר כלקות נוירולוגית שעשויה לתת את ביטוייה במגוון צדדים שונים בהתפתחות כמו חוסר יכולת לתקשר עם הסובבים באופן תקין, כשהתקשורת מתאפיינת בהפרעות חמורות בדיבור, כשלים בהבעה הרגשית והמילולית, כמו גם רגישות יתר למגע, בעיות בקואורדינציה והתנהגות המורכבת מחזרה של פעולות.
pdd מה זה? התסמינים השונים
השאלה "pdd מה זה" מאפיינת בעיקר הורים מודאגים לתינוקות וילדים עד גילאי ארבע חמש בקירוב. תסמיני האוטיזם ניתנים כיום לאבחון בשלוש השנים הראשונות לחייהם של ילדים אוטיסטים במספר דרכים שונות.
הרמזים הראשונים קשורים אל התפתחות התינוק ומיוחסים לחוסר יכולתו לבצע פעולות האופייניות לתינוקות כמו מלמול (עד גיל שנה), רכישת מילים בודדות (עד גיל 16 חודשים) או יצירת משפטים בני שתי מילים או יותר (עד גיל שנתיים).
תסמינים אפשריים נוספים בגיל הרך הם חוסר תגובה כאשר קוראים בשמו של התינוק, קשר עין לשניות ספורות בלבד, ולעתים יישנה תחושה שהתינוק לוקה בבעיות שמיעה. בהיבט הרגשי, ילדים אשר לוקים באוטיזם אינם מצליחים לפרש תגובות שמובעות כלפיהם כמו מחוות גופניות ועל כן הם אינם מגיבים להן.
טיפול באוטיזם בשיטת טומטיס
אז pddמה זה והאם ילדי לוקה בתסמונת?" ניתנת למענה באמצעות מערך של אבחונים המורכבת מתצפיות, בדיקת ההיסטוריה הקלינית של הילד, תרגילי תקשורת, ראיונות עם ההורים, מבדקים פסיכולוגים וכדומה. האבחון נערך באמצעות צוות מקצועי של מומחים בתחום שעשוי לכלול, בין היתר, פסיכיאטר, נוירולוג, רופא התפתחותי, וכן פסיכולוג, מרפא בעיסוק או קלינאי תקשורת.
האוטיזם לכשעצמו איננו תסמונת הניתנת לריפוי, אך מומלץ לאתר את התסמונת מוקדם ככל שניתן על מנת שההתערבות הטיפולית תהיה אפקטיבית יותר ותסייע לילד בקידום היכולות התקשורתיות שלו ותצמצם את ההתנהגויות בלתי רצויות.
אחת מהשיטות שנמצאו יעילות ביותר לטיפול באוטיזם בכלל ותסמונת אספרגר בפרט היא שיטת טומטיס הממתנת את התסמינים ומובילה לשיפור משמעותי בתפקודים השונים. הטיפול מיושם באמצעות גירוי צלילי המשפיע על מערכת העצבים המרכזית ומשפר את יכולת ההקשבה.