הפרעת קשב הינה תופעה רווחת בקרב לא מעט ילדים ומאפיינת גם מבוגרים, בין שאלה אובחנו בילדותם כלוקים בהפרעה זו ובין שלא. מדובר בגורם נוירולוגי, אשר משבש את יכולת ההקשבה אף שהשמיעה תקינה. שיטות טיפוליות שונות מנסות לתת מענה לבעיה. אחת המוצלחות שבהן הינה שיטה המכונה- טומטיס.
מאחר שהקשבה הינה תנאי הכרחי, נדרש ובסיסי לאפשרות לבצע פעולות שונות ובכללן למידה משמעותית, כשל באיכות ההקשבה אינו מאפשר את ביצוען ובכך גוזר על לא מעט מהלוקים בה חיים בלתי מסופקים. חלק ניכר מהלוקים בתופעה של הפרעת קשב חשים מנודים ולא שייכים. באמצעות שימוש בשיטת טומטיס מושג שיפור ניכר בתפקודים השונים, אשר הקשבה היא אפוא הבסיס להם.
הניסיון מוכיח, כי כאשר הפרעת הקשב מטופלת היטב חל שיפור משמעותי, לא אחת דרמטי, בתפקוד הלוקים בה. שיטת טומטיס משפרת את יכולת עיבוד המידע השמיעתי הן בכמות המידע, הן באיכותו והן במהירות קליטתו ועיבודו; היא משפרת את הוויסות התחושתי והגופני; היא מפחיתה או מגבירה את רגישות האוזן לצלילים ובכך מאפשרת לשלוט על אופן התגובה לצלילים.
הפרעת קשב – אפשר לחיות אתה
טיפול בהפרעה זו לוקח זמן. תנאי להצלחת הטיפול הוא אבחון הבעיה, אימונים ותרגול בהקשבה באמצעות מכשיר לגירוי צלילי, הדרכה וייעוץ של מומחים לשיטה. כאשר הפרעת קשב מאובחנת ומטופלת כראוי, השיפור המושג באמצעות הטיפול משמעותי ביותר.
בתוך זמן קצר עשויים לחוש המטופלים ולחוות שיפור במכלול התפקודים שלהם: התנהגותיים, רגשיים, תקשורתיים, גופניים ומנטאליים. שינויים אלה באים לידי ביטוי גם בלימוד אפקטיבי, שבו אנשים ממצים את הפוטנציאל
הגלום בהם המתעורר עם הטיפול.
השינוי אינו מתמצה רק בתחושת המטופלים ובשיפורם בתחום הקוגניטיבי, אלא גם ביציבה טובה יותר, ביכולת לשמור על שיווי משקל, בוויסות חושי, במוטוריקה גסה ועדינה, בשיפור חוש הקואורדינציה וההתמצאות במרחב, בהגברת השליטה והבקרה העצמיות, ביתר מוטיבציה לפעול ולהצליח, בדימוי ובביטחון עצמי טובים וחזקים יותר, בתחושת כיוון וייעוד בחיים, בתחושת שייכות וקבלה חברתיים ועוד ועוד.
הפרעת קשב היא תולדה של מבנה נוירולוגי נתון אבל התמדה בטיפול ממוקד בתופעה באמצעות הגירוי הצלילי, כפי שמציעה שיטת טומטיס, מוכיח כי רבים מהלוקים בה שיפרו באמצעות השיטה את איכות חייהם בכל מובן אפשרי.